De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen gaat voor de cognitieve ontwikkeling. (English: The social-emotional development of children has a higher priority than the cognitive development).
Datum: 21-05-2016
Door: Pharmf918
Onderwerp: Good info
Very nice site!
Reageer
—————
Datum: 21-05-2016
Door: Pharmb507
Onderwerp: Good info
Very nice site! <a href="https://yieapxo2.com/qrovxq/1.html">cheap goods</a>
Reageer
—————
Datum: 20-05-2016
Door: Pharmg758
Onderwerp: Good info
Very nice site!
Reageer
—————
Datum: 20-05-2016
Door: Pharme958
Onderwerp: Good info
Very nice site! <a href="https://opxaiey2.com/oyyatry/1.html">cheap goods</a>
Reageer
—————
Datum: 19-05-2016
Door: Smithd778
Onderwerp: John
It's very straightforward to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this article at this site. bbfekaafkdkdfegg
Reageer
—————
Datum: 16-03-2014
Door: Joyce (student Master SEN)
Onderwerp: Reactie
Ik ben het niet met de stelling eens. Ik denk namelijk dat de cognitieve ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind even belangrijk zijn.
Helaas zie ik in de praktijk dat er vaak de nadruk gelegd wordt op de cognitieve ontwikkeling. Zo maken veel scholen gebruik van didactische handelingsplannen en minder gebruik van pedagogische handelingsplannen. Ik vind dat er aan beide evenveel aandacht besteed zou moeten worden.
Reageer
—————
Datum: 14-03-2014
Door: Anita (student Master SEN)
Onderwerp: Reactie
Ik ben van mening dat de sociaal-emotionele ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling vanaf de geboorte van het kind nauw samen gaan. Vanuit het opvoedingsgedrag (informatief, autonomie) en ouder-kind interacties (gezamenlijke activiteiten binnen- en buitenhuis) wordt deze ontwikkeling gestimuleerd (Driessen en Doesborgh, 2003). Daarbij ondervindt zowel de sociaal-emotionele ontwikkeling als de cognitieve ontwikkeling een grote groei.
Naarmate het kind ouder wordt zal het zich meer bewust worden van de sociale en cognitieve ontwikkeling. Als de leerling cognitief een beperking heeft dan zal dit ook de sociale- en emotionele ontwikkeling beïnvloeden. Het kind kan zich bijvoorbeeld niet goed genoeg voelen doordat het slechte cijfers haalt. Ook kan het kind gedemotiveerd raken en het veilige gevoel wat bij de sociaal-emotionele ontwikkeling hoort, kwijtraken.
Om de bovenstaande redenen geloof ik erin dat beiden ontwikkelingen nauw samengaan.
Reageer
—————
Datum: 11-04-2014
Door: Ellen van de Pol-Beuker
Onderwerp: Re:Reactie
Ik ben het hiermee eens. Volgens mij kun je het een niet los van het ander zien.
Reageer
—————
Datum: 12-03-2014
Door: Sandra (leerkracht groep 6)
Onderwerp: mening
Ik ben het wel met de stelling eens. Wanneer een leerling goed in zijn wel zit en zich veilig voelt in een groep, komt het beter tot leren. Een sociale omgeving is noodzakelijk om te kunnen groeien en om je te kunnen ontwikkelen.
Reageer
—————
Datum: 11-03-2014
Door: Judith Amels (directrice van de Koningin Emmaschool)
Onderwerp: Reactie
Bij ons op school vinden we de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen belangrijk, vanuit de gedachte dat als je je veilig voelt, je beter tot leren komt dan wanneer je je minder of niet veilig voelt. Er zullen echter altijd kinderen zijn waarvoor dit niet zo gesteld kan worden, waarbij de oorzaak of in het welbevinden zit of in het leeraspect. Meerbegaafde leerlingen hebben sterke behoefte aan cognitieve uitdaging, en hun sociaal-emotionele ontwikkeling loopt daar niet altijd mee in de pas. De kunst voor school en ouders is om in een dergelijke situatie te bedenken waar je voor het kind het best op in kunt steken en welk stukje ontwikkeling je van iets minder belang acht; steeds voor ogend houdend dat je tegemoet wilt komen aan de behoefte van het kind.
Voor kinderen die heel veel moeite met leren hebben, is het wel van groot belang dát ze zich prettig en veilig voelen in hun groep en in de school. Ik ben het met de stelling daarom niet volledig eens: de context zal altijd moeten worden meegewogen.
Reageer
—————